Projekt Odling

Vår trädgård

Nu har vi på allvar startat upp vårt projekt ”ODLING”. Det är ett större och mer långsiktigt projekt över flera år med syfte att barnen ska få uppleva odling, kretslopp och hållbar utveckling på ett så konkret sätt som möjligt. Trädgården blir en plats där barnen kan använda alla sina sinnen känsel, lukt, smak och syn. Här får barnen  möjlighet att följa odlingsprocessen från frö till skörd.

Under en aktivitetskväll i april bjöd vi in våra föräldrar till att iordningsställa delar av förskolans gård där vi sak anlägga vår trädgård. Barn och pedagoger hade gjort en önskelista och ritning så det var bara för föräldrarna att hugga i. Man snickrade, grävde och plantera av hjärtans lust och umgicks och trivdes tillsammans med sina barn och pedagogerna. Det grävdes land för perenner samt byggdes odlingslådor för grönsaker, bär och blommor. Barnen planterade ett syrénträd som får bli förskolans ”vårdträd”.    

Målet i läroplanen som vi har som huvudmål är:
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och sambanden i naturen liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen. Lpfö 98  

Genom detta projekt ger vi också föräldrarna möjlighet till delaktighet i verksamheten. Lpfö98  

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.