Fritid och föreningsliv

I Älmhults kommun finns möjligheten till ett brett kulturliv och en aktiv fritid som ger dig som invånare och besökare ett rikare och friskare liv. I kommunen finns ett mångsidigt föreningsliv bestående av cirka 200 föreningar och 140 anläggningar. En överblick över föreningarna hittar du i föreningsregistret.

I Älmhult finns bland annat ishall, idrottshallar, go-cartbana, ridklubb, Friskis&Svettis med moderna lokaler och en 18-håls golfbana. Här finns även en simhall, Haganäsbadet, med en 25 meters bassäng med hopptorn och svikt, en grund bassäng för de mindre simmarna, en bubbelpool och en rehab-bassäng. Haganäsbadet erbjuder bland annat babysim och simskola.

Älmhults bibliotek - en upplevelse för alla åldrar

Biblioteken i Älmhult är en mötesplats för alla. Älmhults biblioteksverksamhet har ett huvudbibliotek i centrala Älmhult, samt ett antal filialer runt om i kommunens orter. Biblioteken erbjuder ett stort utbud av böcker, litteratur och media samt upplevelser för alla åldrar.

Läs mer på bibliotekets egen hemsida.länk till annan webbplats

Älmhults turistinformation

För dig som invånare, besökare eller framtida besökare finns det mycket att upptäcka i Älmhult. På vår turist- och besökarwebb hittar du information om allt från boenden, matställen och aktiviteter till tips om besöksmål och natursköna smultronställen i kommunen. Du är även välkommen till vår turistinformation i kommunhuset om du har frågor och funderingar.

Fritid i Älmhult

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.