Kulturnatta och invigning av Norra Esplanaden

Välkomna till premiären av Älmhults Kulturnatta den 14 oktober! Missa inte invigning av Esplanaden, utdelning av priset "Årets Tillväxtkommun 2017" och invigning av Kulturnatta. 

Den 14 oktober är det fest i Älmhult! På Norra Esplanaden blir det bland annat gatuartister, framträdanden, öppna butiker och överraskningar. Gatuartister och tre meter långa karaktärer kommer att överraska och roa hela familjen.

Under kvällen fortsätter festen med hela 75 programpunkter! Musik, mat, konst, teater och mycket mer står på agendan. Det finns mycket att uppleva och det mesta helt gratis.

Prisutdelning "Årets tillväxtkommun 2017"

Kl. 13.00 tar Älmhults kommun emot pris för årets tillväxtkommun. Prisutdelare är landshövding Ingrid Burman. Med på scenen är också Katrien Vanhaverbeke, chef för Arena för Tillväxt och Mats Hermansson, vd för Swecos Samhällsanalytiker. Alla bjuds på ostkaka och lingondricka.

Arr: Älmhults kommun, ICA Maxi och Swedbank

Smyginvigning Norra Esplanaden

Direkt efter prisutdelningen är det dags för nästa programpunkt! Älmhult inviger Norra Esplanden. Landshövding Ingrid Burman inviger! Centrumutvecklare Tin Josefsdotter är med och invigningstalar.

Kulturnatta 2017

Det blir premiär för Älmhults första Kulturnatta. Stommen är det lokala kulturlivet som får chans att visa upp sig. Det blir aktiviteter på de mest oväntade platserna. Restauranger, kaféer, butiker är engagerade. Och det blir mycket musik. Natten tjuvstartar med barnteater på eftermiddagen. Klockan 16.50 är det dags att söka sig till Folkets hus. Kulturnatta invigs!

Mer information

För mer information om veckan kontakta: helen.carlsson@almhult.se. Huvudarrangörer är Älmhults kommun tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, ABF och Handelsplats Älmhult.

Här hittar du programmet för kvällen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.