Kulturnatta 2019

Älmhults centrum kommer att spraka av liv den 12 oktober 2019 när Kulturnatta förvandlar centrum till en härlig mötesplats där kultur och människor möts. Genom mixen av det genuint småländska, IKEA och massor av intryck och avtryck från hela världen erbjuder Älmhult och Kulturnatta något unikt.

Karta över kulturnatta 2019

Klicka på bilden för att zooma!

 1. STORTORGET
 2. HANTVERKSGATAN/KÖPMANGATAN
 3. ÄLMHULTS MISSIONSKYRKA
 4. AUGUSTS RESTAURANG & BAR
 5. BRASSERIE GOAROIJE
 6. KULTURHUSET BLOHMÉ
 7. ÄLMHULTS FOLKETS HUS
 8. STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN
 9. MUFF
 10. STUDIO 19
 11. HOLMBERGS HÖRNA
 12. INNERGÅRDEN, NORRA ESPLANADEN 1
 13. ANEMONEN
 14. SEB
 15. ABF:S CENTRUMLOKAL
 16. OLOFSSONS KLÄDER
 17. GLASBUTIKEN SMAELTA
 18. CAFÉ KAGAN
 19. RENA RAMA SARA
 20. OKHULT TATUERINGSSTUDIO
 21. STUDION
 22. IKEA MUSEUM
 23. STINSAHUSET
 24. TREND HOUSE

Hålltider 2019

Här hittar du alla hålltiderna för kvällen.

Se hela programmet i kronologisk ordning

Program 2019

Merparten av arrangemangen under Kulturnatta är kostnadsfritt att att uppleva. Älmhults kommun samordnar och marknadsför Kulturnatta och ser till att kommunicera ut evenemanget som helhet till publiken.

Här kan du ladda ner årets programPDF (pdf, 1.1 MB)

Årets tema är jordnära

Att något eller någon är jordnära är synonymt med enkel, handfast, nära naturen, pragmatisk, verklig eller realistisk. Vad är jordnära för dig?

I år samlas Älmhults kulturliv den 12 oktober och bjuder på Kulturnatta 2019 med programpunkter från 80 aktörer. JIHO! Älmhults centrum kommer att spraka av liv när kulturen förvandlar centrum till en mötesplats där kultur och människor möts. Årets Kulturnatta för dig rakt in i Älmhults hjärta.

Stanna upp eller gunga med, utforska en gammal favorit eller låt dig överraskas av en ny. Älmhults kulturliv samlas och bjuder på en magisk kväll.

"KulturKnatta" - Barn och familj

Årets kulturnatta bjuder på massor av roligheter för hela familjen. Framför allt bjuds det på många roligheter som handlar om att vara aktiv och själv skapa eller göra något kreativt. Trycka med hjälp av äpplen, trumma på murarstockar, leta dolda ord eller skapa blixtar…

Är ditt barn fem år eller äldre?
- Börja natta med att hämta din egen glowstick hos Swedbank, som tillsammans med Älmhults kommun delar ut självlysande ljusstavar i tält på Hantverksgatan. Magiskt! I samma tält finns också Regionteatern som har med sig ett helt kostymförråd och välkomnar alla barn som vill klä ut sig i drakkostym, paljetter, prinsessklänning och knasiga huvudbonader.

På samma gata hittar du också Hemslöjdens tält dit alla barn 6-12 år är välkomna att göra äppeltryck och fixa en alldeles unik t-tröja! Besök Den Kreativa Verkstaden på IKEA Museum och fortsätt att pyssla och skapa!


Om Kulturnatta

I Älmhult kryllar det av drivna och handlingskraftiga personer, entreprenörer och inspiratörer. Lokala föreningar, företag, restauranger, fastighetsägare, professionellt utövande kulturskapare och handlare är med och deltar under Kulturnatta.

Tillsammans erbjuder vi ett brett programutbud med kultur i alla dess former: kulturhistoria, berättande, konst, gatukonst, eldshow, ljusinstallation, föredrag, utställningar och uppvisningar, design, hantverk, musik, foto, dans, mode, teater, mat och dryck med mera.

Musik fram till midnatt

Utmärkande för årets Kulturnatta är framför allt musiken! Det erbjuds musik på inte mindre än åtta platser, varav tre scener har program för hela kvällen. Opera, punk, blues, elektroniskt, postrock, folkmusik, visor, rock och pop…

Gillar du opera? Ta chansen att uppleva opera när den är som allra bäst! I kulturhuset Blohmé inleder Smålandsoperan Kulturnatta med "En Romansresa". Till Kulturnatta kommer också Musikriket och Musik i Syd med Jessica Pilnäs och Johan Norberg som bjuder på visor och jazzklassiker.

Flera lokala band och musiker uppträder under lördagen, såsom till exempel Diöbandet Chordata, Köpmangatans återlåtare och Magpie. Och mycket mycket mer.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.