Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 19 juni 2018

  Kvarlämnade matrester kan sprida dödlig djursjukdo...


  Den smittsamma och dödliga grissjukdomen afrikansk svinpest är ett mycket stort hot mot svenska grisar och vildsvin. Afrikansk svinpest är inte farlig för människor. Däremot kan människor sprida smittan, via mat. Därför vädjar nu svenska myndigheter till allmänheten att vara noggranna med att aldrig lämna eller slänga matrester så att vildsvin eller grisar kan komma åt av dem. • 30 maj 2018

  Älmhults kommun lanserar miljöplan


  Den 1 juni lanseras kommunens första miljöplan i Stinsahuset kl. 13.30. Miljöplanen, Miljöplan 2030, antogs den 23 april av kommunfullmäktige. • 22 maj 2018

  Bekämpa jättelokan


  Jättelokan även kallad ”Jättebjörnloka” sprider sig mycket lätt och växer i täta bestånd som konkurrerar ut andra inhemska arter. Jättelokan påminner svagt om hundkex men är betydligt större och innehåller ett gift som kan orsaka svåra brännskador, därför är det viktigt att den bekämpas i tid.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.