Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 16 maj 2018

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 21 maj 2018 klockan 13.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Römningen. Följande ärenden kommer att behandlas. • 24 april 2018

  Nu kan du ansöka om bidrag till stadsodling


  Nu kan alla föreningar och kommunala verksamheter ansöka om att få stadsodla i tätorter i Älmhults kommun! Att stadsodla är positivt ur flera olika aspekter - det gör samhällen till vackrare, intressantare och mer hållbara platser. • 12 april 2018

  Skippa båtbottenfärg och värna om våra sjöar


  Nu är våren här och det börjar bli dags att göra båten redo för att sjösättas. Båtbottnarna målas ofta för att hindra alger och annat från att få fäste på båten. Problemet med dessa färger är att de innehåller ämnen som skadar vattenlivet och den marina miljön.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.